Toyota Relax servicegaranti mobilbild Toyota Relax servicegaranti

Ta det lugnt du kan få upp till 10 års garanti* om du servar din bil hos oss på Toyota. 

Du och din bil är i säkra händer hos våra expertutbildade tekniker som alltid använder originaldelar vid service och reparation.

Känn dig trygg även efter att nybilsgarantin löpt ut. Fortsätt serva din Toyota hos oss så ger vi dig en av branschens bästa garantier, vår serviceaktiverade garanti som premierar dig som trogen kund.

När du servar hos oss får du upp till 12 månader eller 1 500 mil garanti på köpet*. Relax-garantin kan förnyas fram till att bilen är upp till 10 år eller har gått max 20 000 mil, beroende på vad som inträffar först. Med oss är du trygg!

Varmt välkommen!

Toyota Relax servicegaranti

Så fungerar Toyota Relax

Toyota Relax ingår i vårt serviceprogram. Relax-garantin aktiveras automatiskt för bilar mellan 3 och upp till 10 år, om bilen servas enligt serviceschemat hos en auktoriserad Toyota-verkstad.

 

 

Vad ingår i Toyota Relax?

Toyota Relax är ett separat och omfattande garantiprogram som täcker byteskostnaden för ett stort antal komponenter, se bifogad villkorslista. Toyota Relax är inte en förlängning av nybilsgarantin, utan den börjar gälla då nybilsgarantin löpt ut.

Garantivillkor

Toyota Relax börjar gälla efter att nybilsgarantin har löpt ut, fram till dess att bilen är upp till 10 år gammal eller har gått max 20 000 mil, beroende på vad som inträffar först och förutsatt att du servar den enligt bilens serviceschema. Relax-garantin gäller för perioden mellan servicetillfällena, i regel ett år eller 1 500 mil*. När det är dags för service enligt serviceschemat, behöver du bara serva din bil hos en auktoriserad Toyota-verkstad så förnyas din Toyota Relax-garanti automatiskt fram till nästa servicetillfälle.

Garantivillkor

Toyota Relax börjar gälla efter att nybilsgarantin har löpt ut, fram till dess att bilen är upp till 10 år gammal eller har gått max 20 000 mil, beroende på vad som inträffar först och förutsatt att du servar den enligt bilens serviceschema. Relax-garantin gäller för perioden mellan servicetillfällena, i regel ett år eller 1 500 mil*. När det är dags för service enligt serviceschemat, behöver du bara serva din bil hos en auktoriserad Toyota-verkstad så förnyas din Toyota Relax-garanti automatiskt fram till nästa servicetillfälle.

FAQ - de vanligaste frågorna om Toyota Relax

Toyota Relax gäller tills att bilen är 10 år eller har gått maximalt 20 000 mil (det som inträffar först).

Relax-garantin aktiveras automatiskt förutsatt att du anlitar en auktoriserad Toyota-verkstad att utföra schemalagt underhåll enligt Toyotas rekommendationer.

Alla Toyota-bilar som är mellan tre och tio år gamla och ursprungligen sålda av Toyota Motor Europe är berättigade till Toyota Relax vid service hos auktoriserad verkstad. Toyota-bilar ursprungligen sålda utanför Europa omfattas ej.

Toyota Relax ersätter kostnaden för byte av komponenter enligt den bifogade villkorsbilagan. Eventuell felsökning bekostas av bilägaren.

Avsikten med Toyota Relax är att ge servicekunder ett omfattande skydd mot fel som kan äventyra bilens trafik- eller driftsäkerhet. Klicka här för att se villkorsbilaga med förteckning över komponenter som omfattas av Toyota Relax.

Ja, din bil kommer att få Toyota Relax så fort du har utfört service hos en auktoriserad Toyota-verkstad. Garantin täcker ej befintliga fel på bilen, ej heller fel som inträffar inom karensperioden på 30 dagar från aktiveringen av Toyota Relax.

Toyota kan inte täcka reparationskostnaden för befintliga fel på bilen. Därför har vi satt en karensperiod på 30 dagar från det att Relax-garantin aktiveras. Fel som inträffar efter 30 dagar ersätts enligt villkoren för garantin. Efter att du som bilägare, på din bekostnad, har åtgärdat eventuella befintliga fel ingår även dessa komponenter i Toyota Relax.

Vi vill premiera våra servicekunder och tillämpar därför ingen ytterligare karens, förutsatt att nästkommande service utförs hos auktoriserad Toyota-verkstad inom det tids- och milsintervall som gäller enligt bilens serviceschema. Om nästkommande service utförs utanför det tids- eller milsintervallet kommer en ny karensperiod på 30 dagar att tillämpas.

Toyota Relax är kopplad till fordonet. Den nya ägaren kan därför dra full nytta av Relax-garantin vars giltighetstid förblir densamma.

Nej, Relax-garantin aktiveras automatiskt efter att du har utfört schemalagd service hos någon av våra auktoriserade Toyota-verkstäder. Din faktura för utförd service är garantibeviset för Toyota Relax.

Nej. Toyota Relax är en ny, serviceaktiverad garanti som täcker byteskostnaden för ett stort antal komponenter för att säkerställa bilens trafik- och driftsäkerhet.

Toyota Relax täcker exempelvis inte normalt slitage, servicedelar eller defekter på inredning, kaross och lack. Klicka här för att se mer detaljerad information om när garantin inte kan tillämpas samt en förteckning över de komponenter som inte omfattas av Toyota Relax.

Ja, även dessa fordon omfattas av Toyota Relax.

Bilar utrustade med WW-dieselmotor (vissa modeller av Toyota Avensis, Toyota Verso och Toyota RAV4) samt de olika Proace-modellerna med dynamiska serviceintervaller. Kontakta oss för mer information. Oavsett serviceintervall gäller Toyota Relax fram till nästa servicetillfälle.

Tryggt bilköp även för begagnade bilar hos Toyota
Toyota Kvalitetsgaranti

Toyota Kvalitetsgaranti, TKG, följer med på köpet när du köper en Toyota som är minst 24 månader gammal hos någon av våra auktoriserade Toyota-återförsäljare.

Toyota kvalitetsgaranti
Toyota trygghetsservice
Trygghetsservice

Trygghetsservice är en skräddarsydd service för Toyotabilar som är 10 år eller äldre. Vi går igenom allt som är väsentligt för din Toyota till ett förmånligt pris.

Läs om Trygghetsservice
Hitta din begagnade bil hos Toyota
Begagnade bilar

Hitta din begagnade bil hos oss på Toyota! Hos oss gör du ett tryggt bilköp tillsammans med vår kvalitetsgaranti för begagnade bilar – Toyota Kvalitetsgaranti.

Sök begagnad bil